Hoe werkt Welzijn op Recept

Van de huisarts heb je een Welzijn op Recept gekregen. De huisarts heeft het idee dat de welzijnscoach wat voor je kan betekenen om jouw welzijn te verbeteren. De huisarts informeert de welzijnscoach en zij neemt contact met je op. Dit gebeurt binnen 5 werkdagen. De afspraak is in principe bij jou thuis. Een andere locatie kan ook als je dat liever hebt. In het eerste gesprek maak je kennis met de coach en worden vragen gesteld over je gezondheid en welbevinden. In de volgende afspraak wordt er verder gesproken over wat jouw wensen en verlangens zijn en wat je moeilijk vindt. Samen denken we na welke stap gezet kan worden om aan jouw wensen tegemoet te komen.

Een Welzijn op Recept kan ook worden meegegeven door een medewerker van Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of door een praktijkondersteuner van de huisarts (POH). Ook een fysiotherapeut of een diëtist kan een Welzijn op Recept uitschrijven.  

Werkwijze in stappen

1

Je hebt een welzijnsrecept gekregen van je huisarts of CJG.

2

De huisarts of de CJG medewerker informeert de welzijnscoach.

3

Binnen vijf werkdagen neemt de welzijnscoach contact met je op voor een afspraak.

4

Tijdens de afspraak bespreek je met de welzijnscoach wat jij nodig hebt of graag zou willen doen. Hiervoor wordt de gesprekstool van Positieve Gezondheid gebruikt. De uitkomst daarvan is dan de basis van het verkennende gesprek naar mogelijke activiteiten.

5

Je meldt je aan voor de gekozen activiteit. Dit kan eventueel met hulp van de welzijnscoach.

6

Na een maand bespreek je samen met de welzijnscoach hoe het met je gaat.

7

De welzijnscoach koppelt de gekozen activiteit en hoe het met je gaat terug aan de huisarts.

Vragen over onze werkwijze?